专项训练(8)阅读理解
A ★
Well, we„re in our new house. Let‟s get a new pet to get along with it,” Mrs Brown said to her husband.
“That sounds like a pretty good idea,” he answered. “Do you want to see the ads in the newspaper?”
“Let„s go to the animal shelter. Many pets there need homes. Since tomorrow is Saturday, we can both go,” she said.
Next morning the Browns met Mr Snow at the animal shelter. “We want to be sure that the pets here go to good homes,” Mr Snow said, “So I need to ask you some questions.” After they talked for a while, the Browns decided to get a small dog. It wouldn„t need a big house or a big yard. A small dog would bark(吠) and warm them if someone tried to break into their house. After Mr Snow gave the Browns a book on pet care, they chose one and wanted to take her home right away. But the animal doctor hadn‟t checked her yet. So Mr Snow told them to return on Sunday.
On Sunday afternoon the Browns went to the animal shelter. The animal doctor said, “Shadow has had all of her shots(预防针)。 She will be healthy.” The browns thanked the doctor and took Shadow home.
◆根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。
1. From the reading we learn that _______.
A. the Browns have never had a pet before.
B. the Browns knew about Shadow from the newspaper.
C. Shadow is a small and healthy dog.
D. Mr Brown didn„t quite agree with his wife.
2. The word shelter in the reading means _______.
A. a place to sell small dogs
B. a place to keep homeless animals
C. a place to study animals D. a place to sell books on pet care
3. Mr Snow asked the Browns some questions to _______.
A. see if they had moved to a new house
B. find out how rich the Browns were
C. know where they„d keep their new pet
D. make sure they„d take care of pets
4. The Browns thinks that a small dog _______.
A. doesn„t need any room to keep
B. can help them watch their house
C. eats less food than a bigger one
D. usually has a beautiful name
5. It„s clear that _______.
A. Shadow will not be easy to get ill
B. the Browns were not satisfied with Shadow
C. Mr Snow didn„t check Shadow at all
D. Shadow likes barking a lot
B ★★
Mr. Harris used to work in Dover, but then he changed his work, and he and his wife moved to another town. They did not have many friends there, but they soon met a lot of interesting people, and after a few weeks, they often went to dinner or to parties at other people‟s houses.
Then Mrs. Harris said to her husband, “We‟ve been to a lot of other people‟s houses, and now we must invite them to our house, mustn‟t we?”
“Yes, certainly,” answered her husband, “A big party will be the easiest thing, won‟t it? Then we can start to invite people to dinner in small numbers next month.”
So Mrs. Harris said, “Yes, I‟ll invite all our friends here to a big party on 5th December.” “How many will that be?” Mr. Harris asked. “Don‟t invite too many.”
Mrs. Harris was beginning to write the invitations when her husband saw that she was writing, “Party: 6:30 to 8:30 p.m.”
“That isn‟t very nice, is it?” he said. “You‟re telling our guests that they must go at 8:30.” So Mrs. Harris just wrote “Party: 6:30 p.m.”
A lot of guests came, and they all had a good time, so they did not go home at 8:30. In fact they were still there at mid-night when the door bell rang and a policeman arrived. He said, “You must stop making a noise, because someone has complained(抱怨).”
Mr. Harris said he did not want to quarrel with the policeman, so everyone went home. They were sorry to have to go.
When Mr. and Mrs. Harris were alone again, she said to him. “That was a surprise, wasn‟t it? Who complained about the noise?”
“I did,” Mr Harris answered in a tired voice.
6. Why did Mr. Harris and his wife move to another town?
A. They wanted to make some new friends.
B. Mr. Harris changed his work.
C. They wanted to meet a lot of interesting people.
D. They enjoyed going to parties and visiting other people‟s houses.
7. What made Mr. and Mrs. Harris hold a party at their house?
A. It was easy to hold a big party at home.
B. They could ask people to dinner in small numbers.
C. They had gone to other people‟s parties many times.
D. They liked making friends with others.
8. How long would Mrs. Harris like the party to last?
A. From the morning till night.
B. About fourteen hours.
C. About two hours.
D. Till midnight
9. When did the party end that evening?
A. At about 8:30.
B. When the policeman talked with Mr. Harris on the phone.
C. About twelve o‟clock..
D. When someone telephoned the police station.
10. Why did Mr. Harris telephoned the policeman about the noise?
A. Because someone rang his door bell many times at mid-night.
B. He did not want his friends to stay late that night.
C. His friends had a good time that night and also feel tired.
D. Because he hated the noise.
C ★★★
What does it mean to say that we live in a world of persuasion? It means that we live among competing interests. Your roommate‟s need to study for an exam may take priority (优先) over pizza. Your instructor may have good reasons not to change your grade. And the object of your romantic/interest may have other choices.
In such a world, persuasion is the art of getting others to give fair and favorable consideration to our points of view. When we persuade, we want to influence how others believe and behave. We may not other points of view may be more persuasive, depending on the listener, the situation, and the merit of the case. But when we practice the art of
persuasion, we try to ensure that our position receives the attention it deserves.
Some people, however, object to the very idea of persuasion. They may regard it as an unwelcome interruption into their lives. Just the opposite, we believe that persuasion is unavoidable — to live is to persuade. Persuasion may be ethical (合乎道义的) or unethical, selfless or selfish, inspiring or degrading. Persuaders may enlighten our mind or prey on our vulnerability. Ethical persuasion, however, calls on sound reasoning and is sensitive to the feelings and needs of listeners. Such persuasion can help us apply the wisdom of the past to the decisions we now must make. Therefore, the most basic part of education is learning to resist the one kind of persuasion and to encourage and practice the other.
Beyond its personal importance to us, persuasion is necessary to society. The right to persuade and be persuaded is the bedrock of the American political system, guaranteed by the First Amendment to the Constitution (美国宪法).
11. According to the passage, persuasion means ________.
A. changing others‟ points of view B. exercising power over other people
C. getting other people to consider your point of view
D. getting people to agree with you and do what you want
12. The underlined word in the second paragraph “prevail” means________.
A. win
________.
A. a danger to society
C. unwelcome behavior B. difficult to do well D. never successful B. fail C. speak D. listen 13. The passage states that some people object to persuasion because they think it is
14. The passage mainly discusses ________.
A. how people persuade B. why people persuade
C. that persuasion is both good and bad D. that persuasion is important and it is all around us
参考答案
A ★
「答案与解析」
1. 选C.文章第5段提到…the Browns decided to get a small dog 以及最后一段动物医生说:Shadow has had all of her shots(预防针)。 She will be healthy.我们可以知道Shadow是一只健康的小狗。答案选C.
2. 选B.由第3段句子Let„s go to the animal shelter. Many pets there need homes.可知,shelter是a place to keep homeless animals(无家可归的动物们的避难所)。
3. 选D.第4段内容告诉我们:医生想为宠物们找个好家,他想知道Brown夫妇是否能照顾好宠物,否则医生也不放心把宠物交给他们的。
4. 选B.由第5段的句子A small dog would bark(吠) and warm them if someone tried to break into their house. 我们可知,一只小狗就可以帮他们看家了。故答案选B.
5. 选A.因为Shadow has had all of her shots,它已经打过所有的预防针了,所以Shadow是不会容易得病的。
B ★★
【答案与解析】这是一篇关于Harris夫妇之间举行宴会所发生的有趣的故事。
6. B。从文章的第1句我们得知Mr. Harris changed his work,所以他才移居到另一个小镇,也就是B答案。
7. C。第2段的We‟ve been to a lot of other people's houses告诉了我们他们之所以举办宴会的原因,据此可选C项。
8. C。题目问的是Mrs. Harris预计宴会持续多长时间,而不是实际到几点结束。在Mrs. Harris刚开始写请柬时是写Party: 6:30 to 8:30 pm,大概两个小时,即答案C。
9. C。宴会结束是midnight,也就是午夜12点,而当警察出现时,宴会还在进行,而我们从文章可以推断出宴会是在警察走后才结束的。
10. B。根据全文我们可以推测出电话是Mr. Harris打的,而打电话的原因属选项B最符合原文。
C ★★★
11. C 细节题。将第二段中persuasion is the art of getting others to give fair and favorable consideration to our points of view与各选项进行比较可知。
12. A 词义题。由破折号后面的句子other points of view may be more persuasive可知,我们不一定占上风,故选A。
13. C 细节题。由第三段中第一二句Some people…into their lives可知。(from www.nmet168.com)
14. D 主旨题。根据第一段对we live in a world of persuasion的理解,第三段中we believe that persuasion is unavoidable-to live is to persuade 及最后一段中persuasion is necessary to society与各选项进行比较可确定选D。
专项训练(8)阅读理解
A ★
Well, we„re in our new house. Let‟s get a new pet to get along with it,” Mrs Brown said to her husband.
“That sounds like a pretty good idea,” he answered. “Do you want to see the ads in the newspaper?”
“Let„s go to the animal shelter. Many pets there need homes. Since tomorrow is Saturday, we can both go,” she said.
Next morning the Browns met Mr Snow at the animal shelter. “We want to be sure that the pets here go to good homes,” Mr Snow said, “So I need to ask you some questions.” After they talked for a while, the Browns decided to get a small dog. It wouldn„t need a big house or a big yard. A small dog would bark(吠) and warm them if someone tried to break into their house. After Mr Snow gave the Browns a book on pet care, they chose one and wanted to take her home right away. But the animal doctor hadn‟t checked her yet. So Mr Snow told them to return on Sunday.
On Sunday afternoon the Browns went to the animal shelter. The animal doctor said, “Shadow has had all of her shots(预防针)。 She will be healthy.” The browns thanked the doctor and took Shadow home.
◆根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。
1. From the reading we learn that _______.
A. the Browns have never had a pet before.
B. the Browns knew about Shadow from the newspaper.
C. Shadow is a small and healthy dog.
D. Mr Brown didn„t quite agree with his wife.
2. The word shelter in the reading means _______.
A. a place to sell small dogs
B. a place to keep homeless animals
C. a place to study animals D. a place to sell books on pet care
3. Mr Snow asked the Browns some questions to _______.
A. see if they had moved to a new house
B. find out how rich the Browns were
C. know where they„d keep their new pet
D. make sure they„d take care of pets
4. The Browns thinks that a small dog _______.
A. doesn„t need any room to keep
B. can help them watch their house
C. eats less food than a bigger one
D. usually has a beautiful name
5. It„s clear that _______.
A. Shadow will not be easy to get ill
B. the Browns were not satisfied with Shadow
C. Mr Snow didn„t check Shadow at all
D. Shadow likes barking a lot
B ★★
Mr. Harris used to work in Dover, but then he changed his work, and he and his wife moved to another town. They did not have many friends there, but they soon met a lot of interesting people, and after a few weeks, they often went to dinner or to parties at other people‟s houses.
Then Mrs. Harris said to her husband, “We‟ve been to a lot of other people‟s houses, and now we must invite them to our house, mustn‟t we?”
“Yes, certainly,” answered her husband, “A big party will be the easiest thing, won‟t it? Then we can start to invite people to dinner in small numbers next month.”
So Mrs. Harris said, “Yes, I‟ll invite all our friends here to a big party on 5th December.” “How many will that be?” Mr. Harris asked. “Don‟t invite too many.”
Mrs. Harris was beginning to write the invitations when her husband saw that she was writing, “Party: 6:30 to 8:30 p.m.”
“That isn‟t very nice, is it?” he said. “You‟re telling our guests that they must go at 8:30.” So Mrs. Harris just wrote “Party: 6:30 p.m.”
A lot of guests came, and they all had a good time, so they did not go home at 8:30. In fact they were still there at mid-night when the door bell rang and a policeman arrived. He said, “You must stop making a noise, because someone has complained(抱怨).”
Mr. Harris said he did not want to quarrel with the policeman, so everyone went home. They were sorry to have to go.
When Mr. and Mrs. Harris were alone again, she said to him. “That was a surprise, wasn‟t it? Who complained about the noise?”
“I did,” Mr Harris answered in a tired voice.
6. Why did Mr. Harris and his wife move to another town?
A. They wanted to make some new friends.
B. Mr. Harris changed his work.
C. They wanted to meet a lot of interesting people.
D. They enjoyed going to parties and visiting other people‟s houses.
7. What made Mr. and Mrs. Harris hold a party at their house?
A. It was easy to hold a big party at home.
B. They could ask people to dinner in small numbers.
C. They had gone to other people‟s parties many times.
D. They liked making friends with others.
8. How long would Mrs. Harris like the party to last?
A. From the morning till night.
B. About fourteen hours.
C. About two hours.
D. Till midnight
9. When did the party end that evening?
A. At about 8:30.
B. When the policeman talked with Mr. Harris on the phone.
C. About twelve o‟clock..
D. When someone telephoned the police station.
10. Why did Mr. Harris telephoned the policeman about the noise?
A. Because someone rang his door bell many times at mid-night.
B. He did not want his friends to stay late that night.
C. His friends had a good time that night and also feel tired.
D. Because he hated the noise.
C ★★★
What does it mean to say that we live in a world of persuasion? It means that we live among competing interests. Your roommate‟s need to study for an exam may take priority (优先) over pizza. Your instructor may have good reasons not to change your grade. And the object of your romantic/interest may have other choices.
In such a world, persuasion is the art of getting others to give fair and favorable consideration to our points of view. When we persuade, we want to influence how others believe and behave. We may not other points of view may be more persuasive, depending on the listener, the situation, and the merit of the case. But when we practice the art of
persuasion, we try to ensure that our position receives the attention it deserves.
Some people, however, object to the very idea of persuasion. They may regard it as an unwelcome interruption into their lives. Just the opposite, we believe that persuasion is unavoidable — to live is to persuade. Persuasion may be ethical (合乎道义的) or unethical, selfless or selfish, inspiring or degrading. Persuaders may enlighten our mind or prey on our vulnerability. Ethical persuasion, however, calls on sound reasoning and is sensitive to the feelings and needs of listeners. Such persuasion can help us apply the wisdom of the past to the decisions we now must make. Therefore, the most basic part of education is learning to resist the one kind of persuasion and to encourage and practice the other.
Beyond its personal importance to us, persuasion is necessary to society. The right to persuade and be persuaded is the bedrock of the American political system, guaranteed by the First Amendment to the Constitution (美国宪法).
11. According to the passage, persuasion means ________.
A. changing others‟ points of view B. exercising power over other people
C. getting other people to consider your point of view
D. getting people to agree with you and do what you want
12. The underlined word in the second paragraph “prevail” means________.
A. win
________.
A. a danger to society
C. unwelcome behavior B. difficult to do well D. never successful B. fail C. speak D. listen 13. The passage states that some people object to persuasion because they think it is
14. The passage mainly discusses ________.
A. how people persuade B. why people persuade
C. that persuasion is both good and bad D. that persuasion is important and it is all around us
参考答案
A ★
「答案与解析」
1. 选C.文章第5段提到…the Browns decided to get a small dog 以及最后一段动物医生说:Shadow has had all of her shots(预防针)。 She will be healthy.我们可以知道Shadow是一只健康的小狗。答案选C.
2. 选B.由第3段句子Let„s go to the animal shelter. Many pets there need homes.可知,shelter是a place to keep homeless animals(无家可归的动物们的避难所)。
3. 选D.第4段内容告诉我们:医生想为宠物们找个好家,他想知道Brown夫妇是否能照顾好宠物,否则医生也不放心把宠物交给他们的。
4. 选B.由第5段的句子A small dog would bark(吠) and warm them if someone tried to break into their house. 我们可知,一只小狗就可以帮他们看家了。故答案选B.
5. 选A.因为Shadow has had all of her shots,它已经打过所有的预防针了,所以Shadow是不会容易得病的。
B ★★
【答案与解析】这是一篇关于Harris夫妇之间举行宴会所发生的有趣的故事。
6. B。从文章的第1句我们得知Mr. Harris changed his work,所以他才移居到另一个小镇,也就是B答案。
7. C。第2段的We‟ve been to a lot of other people's houses告诉了我们他们之所以举办宴会的原因,据此可选C项。
8. C。题目问的是Mrs. Harris预计宴会持续多长时间,而不是实际到几点结束。在Mrs. Harris刚开始写请柬时是写Party: 6:30 to 8:30 pm,大概两个小时,即答案C。
9. C。宴会结束是midnight,也就是午夜12点,而当警察出现时,宴会还在进行,而我们从文章可以推断出宴会是在警察走后才结束的。
10. B。根据全文我们可以推测出电话是Mr. Harris打的,而打电话的原因属选项B最符合原文。
C ★★★
11. C 细节题。将第二段中persuasion is the art of getting others to give fair and favorable consideration to our points of view与各选项进行比较可知。
12. A 词义题。由破折号后面的句子other points of view may be more persuasive可知,我们不一定占上风,故选A。
13. C 细节题。由第三段中第一二句Some people…into their lives可知。(from www.nmet168.com)
14. D 主旨题。根据第一段对we live in a world of persuasion的理解,第三段中we believe that persuasion is unavoidable-to live is to persuade 及最后一段中persuasion is necessary to society与各选项进行比较可确定选D。